MATERIAL DESCRIPTION, INTERIOR

office and laboratory spaces:

  • sand cement screed, suitable for carpet and mipolam
  • walls with spray coating; system walls not included
  • suspended ceiling, incl. fixtures
  • wall channel, made of metal, powder-coated

entrance hall:

  • natural stone floor and cleaning mat;
  • the landing on the floor with project carpet
  • walls with spray coating
  • closed plasterboard ceiling, with spray coating incl. fixtures (built-in)

Security stairwells:

  • stairs prefab concrete (stairwell 1 and 2) at the floor with project carpet
  • walls with spray coating

elevators:

  • in stainless steel version

washrooms:

  • floor and wall tiles
  • suspended ceiling, incl. fixtures

pantries:

  • floor with floor tiles
  • walls with spray coating; t.p.v. the countertop with wall tiles
  • suspended ceiling, incl. fixtures
  • pantry block incl. sink

work cabinet:

  • floor and wall tiles
  • suspended ceiling, incl. fixture

 

TECHNICAL INSTALLATIONS

Beagle Marconi will be a building suitable for offices and laboratories.

For this project, the aim is to achieve a BREEAM Excellent sustainability certification.

The entrance at the front with reception, reception and waiting area with connections to lifts and stairwells.

The building consists of 2 phases: A and B. A has 7 floors, B has 4 floor. Both have 1 technical floor, with a central middle core.

Lifts, shafts, sanitary rooms and stairwells are housed in the central cores.

The building is constructed as follows:

  • Ground floor : Entrance, laboratories/offices
  • 1st to 6th floor : laboratories/offices
  • roof construction: technical room for mechanical installations (drains, sanitary and air-conditioning installations)

The different floors are provided with separate indoor sewerage systems, made of HPE in connection with the chemical resistance of the substances that may be discharged. The sewerage systems are connected separately for each wing section to its own inspection pit (in the site), so that pollution control per floor is possible.

Pantries are provided with a close-in boiler per wing and per floor. The sanitary facilities, color white, consist of wall-mounted toilet combinations with built-in cistern and washbasin combinations.

The building meets the requirement for the specific air permeability coefficient of the facade, measured in accordance with NEN 2686.

Minimum flow temperatures:

  • offices, laboratories : 20 degrees C – archive rooms : 15 degrees C
  • traffic areas : 18 degrees C – other areas : 15 degrees C
  • sanitary rooms : 18 degrees C

The offices and laboratories are heated by means of air heating. The temperature can be adjusted per room.

The heat supply station of the district heating is located on the ground floor. A central heating distributor is installed in the technical room, from which the heaters of the laboratories are fed. In addition, a heating group will supply the air reheaters in the VAV boxes per room on the ground floor and upper floors with heated water.

Optionally, the wings can be measured separately for each floor (not in the base).

For the laboratories on the ground floor and floors, an air treatment installation is provided for each wing, based on 6-way ventilation with associated supply and exhaust ducts. An extra exhaust duct has been included in the two shafts based on 5-fold ventilation, so a total of 11-fold ventilation. Fume cupboards and the like can be connected to this by any tenants. The supply part in the air handling units is laid out on 11-fold. The amount of air that the exhaust fan will extract in the air handling unit is partly determined by the exhaust quantity through the separate extra exhaust duct. The additional fan is not provided in the base, but can be fitted at a later stage if desired. Duct system design in sendzimir galvanized sheet steel according to Luka standards for the laboratory part. The additional extraction duct for any fume cupboards, etc. will be coated in steel or in plastic. The supply air ducts are insulated. The following areas are equipped with mechanical extraction: the sanitary rooms, cloakrooms, pantries, stairwells.

Ventilation folds:

  • offices : approx. 3.5 times
  • laboratories: 6-way optional it is possible to apply 11-way ventilation

The following air volumes are mechanically extracted:

  • toilet : 50 m3/h – shower : 75 m3/h
  • pantry : 75 m3/h – cupboard : 50 m3/h

The maximum noise level in a closed space, measured in the occupied zone, caused by the installations is:

  • living space : 35 dB(A)
  • traffic area : 42 dB(A)

The air for the offices is drawn back through an uninsulated sendzimir air-return duct system that is connected to the insert grilles in the system ceiling.

In connection with energy savings, a lab control system is included so that a defined air balance can be guaranteed with different operating situations (day and night switching and air volume control during operation / optional).

The supply duct system forms a cooperating whole with the lab control system. This guarantees a correct indoor climate, even when the fume cupboards are out of order.

The cooling load calculation according to the VABI building simulation program VA 114 version 1.39.

According to the RGD standard with a maximum of 150 weighted exceedance hours per year, NEN 5066.

The cooling of the offices and laboratories is provided by blowing in cooled air with a minimum temperature of 16o C. The amount of air per room is regulated by the VAV box and, if desired, reheated. Cooling is provided by a water chiller that is centrally located in the technical room to which the cooling batteries of the air handling units are connected.

The installations are controlled using a digital control system that can be managed remotely, made by Priva.

Overtime timers will be placed per floor and per wing for the laboratories/offices.

The entire air treatment installation is connected via the DCC and is fully adjustable.

The air treatment installation will be fitted with a fire service ventilation circuit.

1 sub-distribution box per floor, which supplies the electrical installation.

1 sub-distribution box will be installed per potential tenant and, of course, each outgoing field for an OVK must be provided with Kwh measurement in the HVK. The NSA (80 kVA) can be set up outside, so that any laboratory tests do not have to be hindered by a long power outage.

Per 3.6 x 5.4 metres, 3 recessed luminaires 2 x 36 W are fitted, fitted with a screen-friendly grid.

Because of the divisibility at 1800mm, 4 LED fixtures are used per 3.60 x 5.40, these fixtures are energetically better than the conventional 2*36W.

This lighting is switched by means of 1 series switch and movement switch.

A wall gutter is mounted against the outer wall (longitudinal facades), which is fitted with a double wall socket per 1.8 meters and an empty box for telephone and/or data.

LED recessed fittings will be installed in the corridors and toilets. The corridor is connected centrally (per floor via a control panel on the ground floor), the toilets are connected by means of a switch. a motion detector in the front room.

The standard light level in the offices is 500 lux and in laboratories it is 800 lux.

The escape routes in the building will be equipped with a decentralized emergency lighting system.

A home telephone or speech listening system is recorded. At the main entrance, each floor can be accessed separately.

At the rear entrance, the door can be opened by means of a stand-alone access system.

 

A lightning protection system (LP3) has been included on the roof for building security.

No window cleaning installation is included.

 

(Version 24-09-2022)

(We reserve the right to make changes from the final and technical design.)